Erbjudande

Drömmer du om trädgården på vintern? Inga problem!

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Med en kopp morgonkaffe sitter du bekvämt i fåtöljen. Du tar ett djupt andetag och njuter av tystnaden. De omgivande gröna växterna ger en lugnande effekt. "Det är svårt att tro att det är mitt på vintern" – tänker du, när du sitter i vinterträdgården.


Vad är en vinterträdgård?

Vinterträdgård, ibland kallad även "det gröna rummet" är ett inglasat uterum tillbyggt till huset. En plats där du kan njuta av grönska under hela året oavsett väder. Rummet i det fria, ett rum för avkoppling och lugn, helt enkelt husets oas.

De första vinterträdgårdarna

Vinterträdgårdarnas historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet när det i Nordeuropa byggdes särskilda utrymmen för förvaring av citrusväxter. Konstruktionerna skyddade växter mot frost. Vinterträdgårdarna blev mycket populära i de aristokratiska kretsarna. På 1700-talet byggdes de första vinterträdgårdarna utanför Paris. År 1780 på order av kung Ludvig av Orléans, byggdes i Monceau en av de mest kända vinterträdgårdarna. I takt med teknikens utveckling ökade också vinterträdgårdarnas användningsmöjligheter. På detta sätt uppfördes Crystal Palace som huvudbyggnad för världsutställningen i Londons Hyde Park.
Vinterträdgården är i dag ett attraktivt sätt att öka boytan men också prydnad och viloplats bland växter och har en positiv inverkan på vårt välbefinnande. Tack vare utveckling och produktion av lätta och underhållsfria konstruktioner kan det byggas mycket snabbare än tidigare.

Val av lämpliga material

En av de väsentligaste frågorna är val av material till konstruktionen av vårt "gröna rum". Vinterträdgård som har aluminiumkonstruktion kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och estetik. Om vi väljer aluminium behöver vi inte bekymra oss om regelbundet underhåll, vilket är fallet med trä, och vi får mer tid för att kunna koppla av i vår lugna trädgård. Lättmetallen aluminium är ett material som är motståndskraftigt mot fukt och används ofta till konstruktioner av vinterträdgårdar. Aluminiumfönster och dörrar är inte bara hållbara och underhållningsfria. De garanterar också en optimal värmeisolering är vind- och vattentäta och ger lägre energikostnader och bättre komfort.
Funktion och estetik bör styra valet av konstruktionsmaterial. Kom ihåg - vinterträdgården ska vara en lugn plats för familjeträffar och livsnjutning. Så blir också fallet när du väljer rätt konstruktion!

För mer information kontakta oss så berätar vi mer.

Kontakta oss

Windo System AB

Upplagsvägen 10b
11 743 Stockholm, Sverige

Tel: +46 (0)8 12 444 555
Box 18, 14621 Tullinge
e-post: info@windo.se

 

Windo System AS

Sandliveien 2
2818 Gjøvik, Norge

tel: +47 94796120
e-post: k.heidenberg@windosystem.no