Erbjudande

Drömmer du om trädgården på vintern? Inga problem!

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Med en kopp morgonkaffe sitter du bekvämt i fåtöljen. Du tar ett djupt andetag och njuter av tystnaden. De omgivande gröna växterna ger en lugnande effekt. "Det är svårt att tro att det är mitt på vintern", tänker du när du sitter i din vinterträdgård.


Vad är en vinterträdgård?

En vinterträdgård, ibland kallad ”det gröna rummet” är ett inglasat uterum tillbyggt till huset. En plats där du kan njuta av grönska under hela året oavsett väder. Rummet i det fria, ett rum för avkoppling och lugn, helt enkelt husets oas.

De första vinterträdgårdarna

Vinterträdgårdarnas historia sträcker sig tillbaka till 1500-talet när det i Nordeuropa byggdes särskilda utrymmen för förvaring av citrusväxter. Konstruktionerna skyddade växter mot frost. Vinterträdgårdarna blev mycket populära i de aristokratiska kretsarna. På 1700-talet byggdes de första vinterträdgårdarna utanför Paris. På order av kung Ludvig av Orléans, byggdes 1870 i Monceau en av de mest kända vinterträdgårdarna. I takt med teknikens utveckling ökade också vinterträdgårdarnas användningsmöjligheter. På detta sätt uppfördes Crystal Palace som huvudbyggnad för världsutställningen i Londons Hyde Park.
Vinterträdgården är i dag ett attraktivt sätt att öka boytan men också en prydnad och en plats att njuta och vila bland växter, med en positiv inverkan på välbefinnandet. Tack vare utveckling och produktion av lätta och underhållsfria konstruktioner kan det byggas mycket snabbare än förut.

Val av lämpliga material

En av de väsentligaste frågorna är val av material till konstruktionen av det ”gröna rummet”. En vinterträdgård med aluminiumkonstruktion kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och estetik. Om du väljer aluminium behöver du inte bekymra dig om regelbundet underhåll, till skillnad från om du väljer trä, och du får mer tid att koppla av i den lugna trädgården. Aluminium är en lättmetall som är motståndskraftig mot fukt och ofta används till vinterträdgårdar. Aluminiumfönster och dörrar är inte bara hållbara och underhållsfria. De garanterar också en optimal värmeisolering, är vind- och vattentäta och ger lägre energikostnader och bättre komfort.

Funktion och estetik bör styra valet av konstruktionsmaterial. Kom ihåg att vinterträdgården ska vara en lugn plats för familjeträffar och livsnjutning. Det får du när du väljer rätt konstruktion!
För mer information, kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss

Windo System AB

Upplagsvägen 10b
11 743 Stockholm, Sverige

Tel: +46 (0)704 38 75 23
Box 18, 14621 Tullinge
e-post: info@windo.se