Erbjudande

Enkla metoder för att behålla värmen i huset

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Stigande energikostnader, ekotrender och lagändringar som kräver energieffektiva byggmaterial är de främsta orsakerna till det växande intresset för passivhus. Trots att de är populära sedan många år är de fortfarande en ny trend inom byggbranschen. När man väljer ett passivhus är det viktigt att komma ihåg att rätt anpassade fönster är en av de viktigaste parametrarna.


Vad menas med ett passivhus?

Namnet ”passivhus” kommer från att byggnaden utnyttjar de så kallade passiva energikällorna till uppvärmning. Till dessa källor räknas solenergi som kommer in genom fönster eller balkongdörrar, värme som alstras av de boende och värme som alstras av hushållsapparater. Passivhus är så effektiva att de endast kräver tillskottsvärmning när det är riktigt kallt.
De främsta fördelarna med passivhus är låga uppvärmningskostnader och miljöhänsyn. Hur kan man uppnå en sådan effekt och njuta av ett bekvämt mikroklimat hemma? Kanske är det värt att börja med passivfönster!

 

Passivfönster är nyckeln till framgång

Värmen i en byggnad försvinner till största delen genom fönstren. Den som bestämmer sig för att bygga ett passivhus måste därför ha fönster av hög kvalitet, och passivfönster är fönster med exceptionella värmeegenskaper.

En av lösningarna som uppfyller passivhusens krav på hög värmeisolering är fönstret Winergetic Premium Passiv OKNOPLAST. Det är det första PVC-fönstret i världen som använder aerogel, ett material med bästa tänkbara värmeegenskaper. Det har bl.a. använts för tillverkning av rymdfärjor och rymddräkter. Aerogel kännetecknas av att ha den lägsta värmeledningsförmågan bland fasta material. Tack vare speciella förstärkningar kan detta fönster också användas till stora öppningsbara glasytor och fortfarande uppfylla kraven för passivfönster.

Fler viktiga saker vid val av fönster för passivhus.

Andra viktiga frågor vid val av passivfönster är dels deras placering i förhållande till väderstrecken för att de ska ge det bästa ljusinsläppet, dels typ och kvalitet på glaset. Inte ens de bästa fönstren kommer att uppfylla kraven för passivfönster om de inte monteras på ett professionellt sätt.
Det korrekta sättet att montera den här fönstertypen är montage i det isolerande lagret. Utan ordentlig kunskap om passivfönstrens egenskaper, konstruktion och montagesätt, kan även de bästa fönstren prestera sämre. Ett korrekt montage är avgörande för att fönstret ska uppfylla de tekniska egenskaper som kunden förväntar sig.

Kvalitet är värt sitt pris

Är det dyrt att bygga ett passivhus? Även om det kan tyckas så, är det i faktiskt inte mycket dyrare än hus i standardutförande. Extrakostnaderna tjänar du in på bara några år. Genom att investera lite mer under byggnadsfasen sparar man mycket tack vare de låga driftkostnaderna under husets hela livslängd. Dessutom ska man inte underskatta det ekologiska värdet av en sådan investering. Mindre energi som används för att värma huset är en investering i vår gemensamma framtid. Det är just nu den generellt viktigaste utvecklingstrenden för fönster.

Kontakta oss

Windo System AB

Upplagsvägen 10b
11 743 Stockholm, Sverige

Tel: +46 (0)704 38 75 23
Box 18, 14621 Tullinge
e-post: info@windo.se