Erbjudande

Vad bör man veta inför val av fönster till balkongen eller terrassen

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Stora glasytor ger bra belysning och vacker utsikt med positiv effekt på vårt välbefinnande. Stora fönster och altandörrar i vardagsrummet förstorar rummet optiskt därför bör man redan projekteringsstadiet planera speciella tekniska lösningar som möjliggör montering av stora fönster och balkongdörrar.


Lyft-skjutdörrar HST eller parallella skjutdörrar PSK är lösningen för optimal användning av utrymme i anslutning till uteplats eller trädgård. Med dessa dörrar sparas utrymme i vardagsrummet tack vare elimineringen av det traditionella sättet att öppna dörrblad. Tack vare särskild teknik kräver inte heller mycket kraft för att öppna dörren.

Lyft-skjutdörrar HST

HST-dörrar är en modern konstruktionslösning för mycket stora glaspartier. Dörrbladen kan vara upp till 3,0 m breda. HST kan tillverkas med en total glasyta på 13,8 m2. Den teknik som används vid lyft-skjutdörrar är stabil och enkel att använda. HST-dörrar kan utrustas med ett tröskelskydd av aluminium.

 

Parallella skjutdörrar PSK

En alternativ lösning som är särskilt lämplig för balkong- och terrassdörrar är parallella skjutdörrar PSK. Tack vare speciella beslag kan man med lite kraft flytta dörrblad med en bredd upp till 1,6 m.

I PSK-systemet finns Prolux, det senaste fönstret från Oknoplast, utformat i enlighet med de senaste trenderna som kombinerar design och teknik. Användning av smala profiler gör att man kan erhålla upp till 22 % större glasyta (jämfört med vanliga fönstersystem). På så sätt strålar det in mer naturligt ljus till rummet.

 

Mer ljus = mer välmående

Stora glasytor påverkar mängden solljus som faller in i vårt hus. Mer ljus har en positiv effekt på vårt välmående och tillför livsenergi.

 

Kontakta oss

Windo System AB

Upplagsvägen 10b
11 743 Stockholm, Sverige

Tel: +46 (0)8 12 444 555
Box 18, 14621 Tullinge
e-post: info@windo.se

 

Windo System AS

Sandliveien 2
2818 Gjøvik, Norge

tel: +47 94796120
e-post: k.heidenberg@windosystem.no